Vad är skillnaden egentligen?

Skillnaden mellan en kontinentalsäng och en “vanlig” säng kan vara betydande när det kommer till komfort, utseende och pris. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, och valet beror ofta på individuella preferenser och behov. Här är en översikt över skillnaderna mellan dessa två sängtyper:

 1. Konstruktion och skiktning:
  • Kontinentalsäng: En kontinentalsäng är uppbyggd av flera skikt av madrasser ovanpå varandra. Vanligtvis består den av tre lager: en bottenmadrass, en mellanmadrass och en toppmadrass. Detta ger en extra mjukhet och komfort, samt en följsamhet som gör det enkelt att röra sig och vända sig i sängen.
  • “Vanlig” säng: En “vanlig” säng består oftast av en enkel madrass som placeras på en sängbotten eller en sängram. Detta ger en fastare känsla jämfört med en kontinentalsäng.
 2. Höjd:
  • Kontinentalsäng: En av de mest framträdande skillnaderna är höjden på en kontinentalsäng. Den är vanligtvis högre än en “vanlig” säng på grund av sina flera madrassskikt och sängben. Detta gör det enklare att kliva i och ur sängen, vilket kan vara särskilt praktiskt för äldre personer eller de med rörelsebegränsningar.
  • “Vanlig” säng: En “vanlig” säng har oftast en lägre profil och kan vara svårare att komma in och ut ur, särskilt om sängen är placerad nära golvet.
 3. Komfort:
  • Kontinentalsäng: Den flerlagerskonstruktionen i en kontinentalsäng ger en exceptionell komfort och stöd för kroppen. Den fördelar vikten jämnt och minskar tryckpunkter, vilket kan bidra till en bättre natts sömn.
  • “Vanlig” säng: En “vanlig” säng kan vara mer påverkad av madrassens kvalitet och fasthet. Komforten varierar beroende på madrassens material och tjocklek.
 4. Pris:
  • Kontinentalsäng: På grund av dess komplexa konstruktion och högre kvalitet på material tenderar kontinentalsängar att vara dyrare än “vanliga” sängar.
  • “Vanlig” säng: “Vanliga” sängar kan vara mer prisvärda och är tillgängliga i olika prisintervall beroende på madrassens kvalitet och märke.
 5. Estetik:
  • Kontinentalsäng: Kontinentalsängar har ofta en elegant och modern estetik. De erbjuder en slät och kontinuerlig yta från huvudgaveln till fotändan.
  • “Vanlig” säng: “Vanliga” sängar finns i olika stilar och kan vara mer traditionella eller variera i utseende beroende på sängbotten och sängkläder.

Det tydliga skillnader mellan en kontinentalsäng och en “vanlig” säng när det gäller konstruktion, höjd, komfort, pris och estetik. Valet mellan dessa två sängtyper beror på individuella preferenser och behov när det kommer till sömnkomfort och stil i sovrummet. Det är viktigt att överväga vilken typ av säng som passar bäst för dig och din nattsömn. Köp kontinentalsäng här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *