Konst i trädgården

Hej alla glada läsare och alla andra förbipasserande!

Den senaste tiden har jag verkligen snöat in på en konstform som är ny för mig och det är konst i trädgården och då framförallt landskapsarkitektur. Jag har sett dokumentärer och läst bloggar och kollat på bilder om det och verkligen nördat ner mig den senaste månaden.

Självklart har jag blivit väldigt inspirerad av att se allt detta och vill börja pynta i min egen trädgård. Men den är just nu en enda röra. Det känns som att det kommer att krävas omfattande markarbeten till att börja med för att få till något bra där. Men skam den som ger sig!

Något jag tycker är väldigt vackert är trädgårdar som har en gräsmatta i flera nivåer och använder skiktning till att få det att se naturligt men ändå lyxigt ut.

Jag har också kollat väldigt noga på minimalistiska trädgårdar och även på japanska trädgårdar vilka jag tycker är väldigt vackra. Där hämtar jag mycket inspiration till vad jag vill göra med min egen trädgård.

Jag tänker mig att skapa en egen stil som är en blandning av flera olika stilar. Det kommer att finnas inslag av minimalism och vissa element hämtade från Japan, men jag tänker att dessa ska möta en svensk midsommardröm med bersåer, äppelträd och en skön hammock.

Ja, det är många planer som far i luften just nu. En sak som är spännande med konst i trädgården är att det tar mycket längre tid, mer tankearbete och planering för att få det gjort. Till skillnad mot att till exempel rita en teckning eller skriva en dikt som annars kan göras lite på uppstuds är det här verkligen ett hantverk som tar tid och kraft.

Det går sakta. Och på något sätt känns det bara härligt att sakta ner. Man får stilla sina impulser som vill ha allting klart nu, nu, nu och bara låta processen ta sin tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *