Hobbyrummet – perfekt för konst!

En vanlig fråga som läsare som vill ägna sig mer åt konst ställer till mig är var någonstans man ska sätta upp sin lilla studio eller ateljé. Detta är en enkel fråga för vissa som har lite mer utrymme men en betydligt svårare fråga för de som till exempel bor i en liten lägenhet.

Själv har jag turen att bo i en villa och har ett stort tillhörande garage där jag kan ägna mig åt all möjlig slags konst. Det är en stor fördel när jag ska måla eller vara lite mer experimentell eftersom det inte gör något om det blir lite kladdigt.

Men behöver man göra det inne i bostaden är det svårare. Mitt enkla svar på den frågan är i så fall att ägna sig åt konst som inte riskerar att kladda ner eller förstöra golv, väggar eller möbler inomhus.

Om man måste sätta upp sin ateljé inne i huset är det absolut bästa att inreda ett eget hobbyrum. Detta behöver inte vara särskilt stort för att fungera bra. Det kan räcka bra med att få plats med ett stativ eller en modelljärnväg.

Detta kan också vara oerhört bra eftersom det då blir att man lätt går till hobbyrummet. Det kan vara betydligt lättare att använda än om man gör som jag och har sitt lilla kyffe ute i garaget.

När man ska inreda sitt hobbyrum kan det vara en bra idé att hänga upp tavlor och affischer som man blir glad och inspirerad av. Till exempel ens favoritkonst.

Det kan också vara en bra idé att hänga upp sin egen konst och på så vis få en visuell påminnelse om vad man faktiskt har skapat och på så vis bli inspirerad till att skapa ännu mer.

Det kan också vara roligt att ha saker som man tycker är roliga använda, som exempelvis modelltåg eller en gitarr som man kan plocka upp och spela.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *